academie-tien.nl

Natuur en techniek

De lessen starten op de volgende tijden:
13.00-13.30
14.00-14.30
15.00-15.30
16.00-16.30

Natuur en techniek: meer dan wetenschap alleen. 

Op Academie Tien proberen wij binnen het curriculum van de eerste twee jaren een speciale plek te creëren voor wetenschapsonderwijs. Wij introduceren wetenschap als één groot gedachtegoed aan de leerlingen middels het vak Natuur en Techniek. 

Uiteraard wordt hierbij de basiskennis van de afzonderlijke bètavakken niet uit het oog verloren. De aangeboden concepten worden, waar mogelijk, direct gekoppeld aan de belevingswereld van onze leerlingen. Door ons onderwijs zelf te ontwerpen kunnen wij waarborgen dat elke leerling op elk niveau met voldoende uitdaging de wetenschap kan verkennen op een manier die bovendien aansluit bij de alledaagse realiteit. 

Een sterk voorbeeld is de manier waarop onze leerlingen leren over voeding en vertering. Dit doen zij aan de hand van het schrijven van een vegetarisch of veganistisch kookboek. De grote uitdaging hierbij is dat er rekening gehouden moet worden met het ontbreken van bepaalde voedingsstoffen in veel vegetarische en/of veganistische producten. 

Door deze uitdaging aan te gaan leren zij onder andere welke vitamines aanwezig zijn in dierlijke producten, wat de chemische compositie is van deze stoffen, en hoe deze vervangen kunnen worden wanneer iemand de keuze maakt om geen of minder vlees te eten. Wellicht kunnen ze hierdoor opa of oma de volgende keer op een wetenschappelijke manier vertellen waarom het familierecept voor bonensoep zo ontzettend gezond is!