academie-tien.nl

Talen

De lessen van moderne vreemde talen starten om:
13.00-13.30 Spaans
14.00-14.30 Engels
15.00-15.30 Engels
16.00-16.30 Engels

¡Bienvenido! Welcome! Willkommen! 

Je woont in Nederland en je bent misschien nooit van plan om naar het buitenland te gaan. Waarom zou je? Tegenwoordig worden zelfs sommige films vertaald naar het Nederlands. Waarom zou je dan verschillende talen moeten kunnen beheersen? Kijk om je heen en je zult zien dat andere talen begrijpen je kan helpen om de wereld om je heen beter te begrijpen. 

Misschien houd je van gamen... Hoe leuk zou het zijn, als Formule 1 weer met publiek doorgaat, om aan de monteurs van Mercedes te vragen: “Hoe maken jullie het verschil? Wat maakt dat jullie anders zijn dan de rest van de teams?"  

En over anders zijn... Waarom zijn sommige mensen bijgelovig? Zou het niet leuk zijn om aan Lewis Hamilton te vragen, waarom hij denkt dat bijgeloof hem zal helpen winnen? Want wist je dat hij altijd hetzelfde horloge draagt tijdens de races? 

Als je een fan bent van Halloween en spookverhalen, ken je zeker de gekleurde schedels die overal te zien zijn tijdens dat feest. Ze zijn een onderdeel van een oude Zuid-Amerikaanse traditie. Maar weet je waarom ze zoveel kleuren en bloemen hebben? 

Zoals je ziet, kom je bijna dagelijks andere talen en culturen tegen, zelfs als je niet naar het buitenland gaat. Bij ons op Academie Tien krijg je de bouwstenen die je nodig hebt om die talen en culturen te leren. Dan weet je niet alleen waar tradities over gaan, je kan jezelf ook redden in andere landen. Want laten we eerlijk zijn, alleen maar in je kamer te zitten gamen, is ook niet alles. Kom bij ons om te zien hoe mooi de buitenwereld is en dan ook de talen te leren die erbij horen! 

Heel veel plezier!