academie-tien.nl

Wiskunde

De lessen starten op de volgende tijden:
13.00-13.30
14.00-14.30
15.00-15.30
16.00-16.30

Op de basisschool maak je kennis met de wondere wereld van de getallen. Rekenen is een vak waarbij je vaak snel en veel sommen maakt. Je antwoord is goed of fout. In de brugklas heb je geen rekenen, maar wiskunde. Dan is niet alleen het antwoord belangrijk, maar juist de manier waarop je aan een antwoord komt. Je gaat leren om problemen te beschrijven en deze stapsgewijs aan te pakken.  

Wiskunde is orde scheppen in de ideeën en gedachten in je hoofd. En daarom beginnen we iedere periode met een vraag. Wat is er mogelijk in de ruimte? Hoe ontwerp je met precisie? Hoe staan getallen met elkaar in relatie? Aan de hand van deze vragen ga jij wiskundige vaardigheden leren die jou helpen deze vragen op te lossen. Je leert hoe grafieken informatie geven over de wereld om ons heen, maar ook hoe ze ons kunnen misleiden. Je leert werken met formules om snelheden te bepalen en we gaan de stelling van Pythagoras gebruiken om te onderzoeken of jouw nieuwe bed wel door het bovenraam past.  

Neem een kijkje bij de grote opdrachten op deze site om een beeld te krijgen hoe wiskunde op Academie Tien wordt vormgegeven.